22:a November

Hej och hallå hemma i stugorna!

Här på andra sidan Atlanten är det julstämning så det bara skriker om det. Det har det ioförsig varit ända sen Hallooween, men nu e det extra mycket. Julbelysningen i allas trädgårdar är uppe, massa gran och julpynt i alla affärer. Idag ska jag och Sarah sätta upp plastgranen och klä den, det är ju trots allt bara en månad kvar till Jul..

Sen Fredags har det hänt mycket och det har vart roligt!

I Fredagskväll så gick jag, Sarah och hennes kompis Adriane ut och åt middag på en restaurang som heter Flo. Gott gott gott med Sushi. Sen gick jag och Isabel på Bio, Springfield 11 heter den, och såg Breaking Dawn. Här i Usa har man inte en biljett med stolnummer som visar vart man ska sitta. Man bara slår ner sig någonstans som ser najs ut.


Jättestor popcorn!

Lördagsmorgonen blev det en tidig uppstigning för att hjälpa Sarah och hennes FCCLA medlemmar att dela ut Thanksgiving-baskets till människor som inte har det så bra ställt här i Springfield. FCCLA är en Club som Sarah har ansvar för på skolan, med en massa medlemmar. De gör olika "Charity" grejer vilket är beundransvärt. Husen som vi besökte såg ut att vara redo att förfalla, fick liksom en inblick i "The real life", dom här människorna kämpar för att ha mat för dagen... I Thanksgiving-korgarna så fanns det en Turkey,bröd,potatis,kakor, en tårtkaka, ägg och annat nödvändigt. Sen när vi kom hem vid tio-tiden hade Sarah ett Hair-appointment, hon skulle våffla håret eller nåt. Hemma åt jag en stor frulle, sen så började jag städa. stor-dammning av badrum och kök, sen dammsög jag alla rum. I fredags ringde en kvinna från The Peek family mig och frågade om jag ville hänga med henne och den svenska utbytesstudenten Markus och kolla på ett Icehockey-game. The Peek family är Ole från Germany's värdfamilj, och de bor här i springfield också. Deras son spelade hockey sitt Freshmen year på Missouri State, Colleget alltså. De kom och hämtade mig vid ett. Sen åkte vi hem till dem där jag fick träffa värdmammans mamma, en riktig sköning. Hon frågade om alla i Schweiz var blonda. Både jag och markus rättade henne: eeh, du menar Sverige? Vad får man för svar om inte- : Är inte Schweiz och Sverige samma sak? Hahaha, Amerikanare är för underbara. Jag träffade också dottern, Lauren, som är Junior på Kickapoo. Hälsa på Hockey sonen en snabbis också. Värdpappan var stenhård. Fick reda på att han jobbade för FBI. Det är fan respekt. Hur som helst, innan matchen åkte vi iväg till Andy's, ni vet den här asfeta glassbaren med delicious glass eftersom Markus aldrig vart där. Ole var en typisk tysk med en thick accent. Påminde så mycket om mina tyska släktingar. Toll!Super!Lecker! Sen kom vi i alla fall iväg till iceHockey matchen där det var kallt kallt kallt. Markus och jag orkade inte prata engelska längre så vi bara babbla och babbla på Svenska hela tin. Ole hade ju sin mobil som sällskap så det gjorde nog inget hehe.. (Förlåt Ole). Efter matchen så skjutsade de hem mig. När jag kom hem så åt jag och Sarah en mini-middag, vid 7 kom Rachel och hämtade mig. Vi Åkte och åt en till Minimiddag. Sushi!! Californiarolls är mina favvosar för de har inte en massa spicy grejer eller såser going on. Efter det åkte vi och besökte Rachels pojkvän på Subway där han jobbar. Han var jättegolli de har vart tillsammans i typ två år. Sen så åkte jag och Rachel ba runt och chilla på fyra hjul. Hon e en av favvosarna här för mig.




Markus, Ole och jag

I Söndags så åt vi Brunch med Sarahs pappa på Belgian Waffle house. Där åt jag en fet Belgisk våffla med Sirap på. Nice. Fick ett kort och intensivt samtal från Sanna Penton, hon var påväg till New Jersey för att fira Thangsgiving veckan med family and friends. Hon berättade också att hon på Sverige-USa matchen hade fått Hope Solos autograf jag ba det är väl rätt nice. Senare på söndagen hände inte så mycket. Gjorde matte engelska och biologi läxor. Vi mös lite med hundarna också. De är jättekonstiga, lite som Ulli och Balli. Bentley vill leka med Quincey med han e halt och gammal så han blir bara tjurig och ylar på Bentley.

Måndag och tisdag har alla bara varit taggade på lov. Jag hängde med till Sarah's gym ni vet där jag alltid smitit in men nu köpte jag ett gymkort för tre månader. Det är värt så hon och jag kan spendera lite mer tid med varandra. Åt för första gången på Taco Bell, typ som Taco bar fast ändå inte. I Tisdags var det sista dagen innan lovet YAY! Skönt. Efter skolan åkte jag och Sarah till gymmet och var där i en timme. hare fett med träningsvärk, har ju inte precis legat i hårdträning här i Springfield haha. Sen kom jag hem och duschade och åt middag (Pizza), vid kvart över sex kom Rachel och hämtade mig. Vi skulle påkillarnas  första Basketball match för säsongen! Innan så tog vi en sväng förbi en affär där Rachel köpte några örhängen. På Basket matchen var det full ös med en massa från skolan där. Åh herre vad sport och skola går ihop här i Usa, önskade att det var så i de svenska skolorna, det är så man skapar school-spirit mannen! Rachel och jag stannade till halvtid (heter det det i basket?) och drpg iväg och köpte en Starbucks. Senare kom Elise, Alix och Molly och vi bara umgicks på Pricecutter's parkering, massa bilar från skolan är där så man ser alltid nån haha. Jag hade min första sleep-over hemma hos Elise med Rachel. Vi gjorde inte nåt speciellt, bara kollade på Supersugen och somnade haha.






Jag med Rachel och Maddie


Spencer jag och Rachel



Jätteful på mig men men Elise i mitten!

Imorn är det Thanksgiving och då ska vi äta en massa massa mat, pumpkinpie, potatismos och Turkey såklart! Vi ska äta hemma hos Steve så ska alla gamlingar komma. På Fredag ska vi åka till Kansas City för att åka och hälsa på Sarahs Syster Rebeckah och hennes familj och sen är det Balck Friday shopping !! En helt insane Rea-dag dag där affärerna öppnar redan på torsdag kväll för att folk köar redan då. Kom och köp kompispris billi billi!!


Fortfarande 17:e november

hej igen läste nyss igenom mitt senaste blogg-inlägg åh herre vad slarvigt jag skrev. Ber om ursäkt för det men jag tror att ni kan sätta ihop orden till meningar och förstå det mesta i alla fall. Glömde ju lägga upp bilder från museet. Ja ganska tråkigt med en massa konst-bilder men jag tyckte det var häftigt i alla fall.


Monet.


VAN GOGH!



Monet's näckrosor! wowowow man fick inte ta bilder från denna utställning hihihi gud vad jag e busig


Jacob ba work it på Forever 21


Det här var i söndags kväll när jag pluggade matte med Lane hemma hos henne, hennes systers hund var på besök, Winnieeee! Typ lika liten som Pelle. Åt middag med dem också. De bor i ett jättefint hus nära Glendale.

Puss Puss alla

17: November

hej hopp alla glada ! lyckades nyss radera ett påbörjat inlägg så det SÖÖÖÖÖG JU attans. Men jag börjar om då..

Fredags: Uppstigning klockan 5 på morgonen för att sedan avresa med bussen klockan 6. World language skulle till St Louis! på bussresan upp blev det mest sov och chill tajm. Visade Jacob min ipod med all svensk musik och han diggade det! ( vem avgudar inte Maggio liksom?). Han  var också överraskad över att jag hade en massa amerikansk musik. De flesta Amerikanarna tror också att vi översätter engelskan till vårt eget språk när det kommer till musik. haha! När vi väl kom fram så käkade vi lunch på en fransk restaurang. där började jag prata med en tjej som hette Rachel, som visade sig vara en toppen brud. Glad över att jag träffade henne. Sen bar det av till ett Art-museum där vi fick avnjuta utav massvis med bedårande konst. Van Gogh, Picasso och favoriten Monet. Hans vackra näckros tavlor var utställda så det  var häftigt att se. tyväRR vaR inte RembRandts undeRRveRRk näRRvaRande ClaRa så det var väldigt synd. efter vi skådat alla förtjusande tavlor så chillade vi ett tag, jag Rachel och Madison (kaynas syster) spelade in en video när de pratade svenska. haha hilarious. sen bar det av till en stor shopping galleria där det var tajm att spend some money! Men det blev mest faktiskt en massa flams och trams vilket var riktigt roligt, och dessutom var jag tvungen att hålla lite på slantarna så det var ju tur hehe. Ingång på Hm, en riktigt uppskattad affär här i Amerika. Klockan sex bar det av hemåt, med massa kul på bussen. En tjej berättade att hennes mamma var från Sverige, så vi pratade lite om Astrid Lindgren och potatis.
Dagen var så himla lyckad, det var en sån här dag jag verkligen inser hur glad jag är över att jag är här på utbytesår.

Lördag/ Söndag: mest chill. Jag och Sarah var båda aströtta och åkte bara och handlade ingredienser till Svenska köttbullar. På mataffären så hörde en kvinna mig och Sarah och prata om Sverige , då frågade hon varifrån i Sverige jag bodde. Stockholm sa jag och då sa hon åå jag bodde där med min ex-husband 5 years ago i grooon--groondall? Å Gröndal sa jag då och hon ba jjaaa exact! And for a while in lillyholmeen..? Åhh Liljeholme hahah sa jag då. Så sa jag att mina kusiner bodde där. Haha vilket jäkla sammanträffande. När vi kom hem så skypade jag med Issa och .... hehehehehe ;) Sarah och jag testade på att göra köttbullarna. Åt helvete gick det med det, vi försökte ju göra det svenska receptet med alla våra Dl, Ml, kryddmått ochmatskedar till Amerikanska Ounces, teaspoons och tablespoons... näe fy och blä inge bra alltså. Varför gjorde vi köttbullar? Jo vi skulle ha dem till en Potluck-dinner, ett evenemang som min utbytesorganisation satt ihop där allla utbytesstudenter skulle laga en marät eller dessert som representerade deras land. Och vad passade inte bättre för mig än att göra köttbullar med potatis?? Klart det blev en succe. (tyvärr fick det bli ett amerikansk recept så Sarah förstod men vad gör det det blev en braksucce ändå!) haha Max frn Holland sa "These are better than IKEA's! haah. Träffade Hannie också, den svenska utbytesstudenten från Ängelholm (?) hon e iaf jäkligt skön. EN tjej från Norge också, Hanna som går på Kickapoo (Rivalskolan). Pratade norska med henne och hon tyckte jag var kjempe kul! Jag ska fanimej flytta till norge favvolandet nummer ett!<3 men men det var en kul tillställning.

ringde pappa och mamma innan, åh herre vad jag böla. Böl böl böl med en massa hemlängtan. det var faktiskt sjukt jobbigt. Skulle önska pappa grattis på fars-dag. Gud vad jag saknade dem då. också sa jag att jag saknade tunnelbanan för man kan inte ta sig nånstans här utan bil och jag får ju inte köra GAAARGH. Men så sa min mamma Eva att Louise, tänk när du kommer hem kommer du inte vara ett dugg över att se den igen. Men allt kändes genast bättre när jag gick på den här utbytesgrejen.

Veckan som gått: Ska jag vara ärlig så var jag homesick i måndags och tisdags. Kände mig nere och inte alls på humör. Skulle på middag med Sarah och Steve men jag stannade hemma, var inte på toppenhumör. Hade dessutom massvis med matte och engelska att göra. I onsdags så kändes det faktiskt bättre så det är skönt. På kvällen skulle jag ätit middag med Rachel och hennes family, de skulle bjuda på en riktig amerikansk middag, men det blev inte av för jag har gått och blivit sjuk igen.. hals-fan och jag är inte riktigt överens. Blev ledsen för jag såg fram emot det. Jag och sarah tog en tripp förbi sjukan för att kolla hur allvarlig situationen. Måste ta några pills i någr dagar. Vad blev den totala kostnaden av undersökningen? 750 facking spänn! LÖJLIGT! FÖRJÄVLIGT!  (ursäkta mindre läsare men ibland måste man få svära). Men jag ska skicka räkningen till mitt försäkringsbolag hemma i Sverige så får de ta hand om den. Igår hade vi dessutom matteprov. Vet ej hur det gick  en inte helt åt fanders i alla fall.

Idag Torsdag: Jag ligger hemma i soffan med datorn i knät, Doktorn tyckte jag skulle stanna hemma från skolan ( jo jag tackar ja). Skönt med skol-paus. eller nja paus och paus jag måste göra klart en engelska uppsats om en bok vi läst och sen göra klart en presentation om Sverige som jag ska gör för min biologiklass imorgon. Känns bra. Inte.
Chattade lite med Markus och Andre för någon timme sen, alltid kul att höra från Skandinaver lite då och då :D

Här kommer bilder från St Louis resan och dagarna som gått!




Kayna Isabel Jacob and me

Madison and Rachel








JAcob och jaaag


Jag och Hannie på Potluck dinner!




Vinnaren blev en svensk!!! Markus från skåne!! Hans smörgåstårta blev en succé!!
Tvåa blevnån från Holland och trea en kille från Brasilien med nån Coconut dessert. Yummie!

10:e November

Just nu är klockan kvart över sex på kvällen. Allt känns riktigt bra nu. Njuter lite av känslan så jag kan spara den och ta fram lite när det behövs igen.

Skypar med Sanna som ligger i sin säng och bloggar precis som jag. Jag ligger och äter Marabou mjölkchoklad och lösgodis som mamma och pappa skickat hemifrån. KLart en Se och Hör tidning hängde med. Ska läsa den innan jag går och lägger mig. fanman måste ju hänga med i svängarna och stay uppdaterad om vad som försiggår i den svenska kändisvärlden.


Är dom inte för goa ?

Jag trivs väldigt bra på min sista lektion som jag har, biologin är det. Lärarinnan Ms Lines loves me och I love her! alla elever tycker jag är ball så det är najs. De gör narr av min accent och frågar ständigt en massa om Sverige- what do you eat there? Is converse popular there? ( för ja har ju mina vita och gröna) Do you hate Russia? Amerikanare är ena riktiga knäppisar. Har jäkligt kul på den lektionen. De ville också att jag skulle visa mitt hus i tallis på Google earth så då gjorde jag det. Så visade jag Gräskö ovanifrån också. haha. Ms Lines ville att jag skulle göra en powerpoint presentation om mitt liv i Sweden också och visa för klassen, jag är fett taggad!

Idag efter skolan så var det en senior här skolan som  heter Megan, som signade ett kontrakt med ett riktigt bra universitet, där hon ska spela basket i den bästa Amerikanska ligan. En massa folk var där, inlusive Tv, för att se henne signa kontraktet. I Amerika är det väldigt coolt att vara aktiv i sportsvärlden, alltid är det en massa volleyball. football,baseball, tennis, soccer, golf och swimming igång. Där träffade jag en svensk utbytesstudent, vars kompis kände Megan, tjejen som skrev på, som hette Hannie! jag har träffat henne en gång förut, vi har samma utbytesorganisation. Hon var en störtskön tjej som jag definitivt ska hänga med inom en snar framtid.
Efter det åkte jag och Sarah till the Mall där vi bara strosade omkring. som sagt måste jag ju investera i en jacka och ett par skor. Köpte ingenting men hittade några klara favoriter.

Snart ska jag dra iväg på fotbollsträning och imorn bär det av till St Louis, en dagstripp med world language club haha!

Tack mamma och pappa för godiset, sarah tyckte det var yummy ( jag med). Jag blev så glad när paketet låg utanför dörren när vi kom hem från skolan

9:e November

Hej och hallå!

väderrapport för de kommande dagarna!



Va såg inte förrän nu att det ska bli 19 grader på söndag. Det är najs. Annars är det kallt numera. Måste köpa en jacka och vinterskor (pengar mamma pappa?) de bara rullar iväg. Det är en massa små utgifter här på High school. Inträde till Football games, resa med World language club till St Louis på fredag ( ser fram emot det!), pengar till lunch varje dag osv osv. Åh juste idag så lämnade alla seniors  in sina beställningar till graduation, det är som den svenska studenten ni vet. Man beställer Caps and gowns, och det är ju hatten och den så kallade dräkten man graduat:ar i. Jag beställde en Senior 12 tjock tröja också. Vi fick också en liten Tassle som vi kommer sätta på hatten också. Åh vad taggad jag blev!
Idag under fourth block så såg vi pjäsen "You're a good man Charlie Brown", och det är ju Snobben ni vet. Det var kul att se, var lite High School Musical stäming över det hela haha.

I måndags fick jag tillbaka Biologi testet, 38/50. Inte toppen prestation men fick faktiskt tredje bäst i klassen resten fick typ 20/50 så jag tror nog det var ganska bra. På kvällen så var det Football game mot Lee Summit High School från Kansas City. Det var en stor match, kvartsfinal i slutspelet av State, vilket innebär att Glendale var ett av de bästa lagen kvar i hela Missouri. Sarah skjutsade mig till Lane, och hon och jag åkte till Price cutter för att träffa massa andra av hennes kompisar, ett gäng sköna tjejer. Fullt ös på matchen, de ledde med 28-0 så det var sjukt bra. men det slutade med förlust så alla var sjukt ledsna. Men under macthen så hade jag jättekul, gick runt och mingla och heja på som tusan. Känner massa mer folk nu så det är great.
Igår så gjorde jag och Sarah brownies när vi kom hem efter skolan. Jag säger bara vad skulle världen vara utan choklad? Sarah och jag känner också att vi är i behov utav en utlandsesa inom en snar framtid med lite sol och playa. Vi funderar mellan Mexico, Florida eller Miami. Skulle inte tacka nej till något utav de resmålen men men vi spekulerar ju bara fortfarande. Ikväll så ska jag och Sarah äta sushi med Steve och det ska bli delishious!


Anna, Lane, Maddy, Jag, Maddie and Allison




Lane, tjejen i mitten, är en toppen tjej som jag nog kommit närmast här


Vattenflask tjejorna


Crimson girls


Caroline, Collin, Natalie and Tia


Elise till höger oh lord vilken crazy brud störtskön!

Kramar från Lolli




8:e November

hej allihopa!

just nu sitter jag i soffan och kollar på teve, sarah sitter i andra änden och Quincy (hunden) håller på och ylar och är allmänt jobbig. Matteläxan är gjord, logaritmer börjas det med nu. skönt med repetition av Matte C. not. Måste läsa lite av min bok också. Men det får vänta. När vi gjorde mat så lyssnade vi på musik. Jag kände att jag ville tillbaka till Sverige några minuter, och vad gör man inte då om lyssnar på favoriten Veronica Maggio. Tänker direkt på pappa och när vi är hemma i köket och lyssnar på radio, och hur han alltid tror att hon heter Dimaggio istället för Maggio. Skickar en bamsekram till pappa och resten av den Personska familjen.

I lördags Så träffade jag Sarahs kompis Sarah ( yes de har samma namn) och hennes familj. Sarah och Sarah har kännt varandra sedan fjärde klass. Sarah har två barn som är 3 och 6 år gamla. När Sar:orna gick på High school så blev de superkompisar med en Norsk utbytesstudent , och den här utbytesstudenten Katrin, bodde hemma hos sarahs kompis. Sarah hade vart i Norge för att besöka henne, så hon visade en massa bilder från deras resa. Massa turist info på Norska, bilder från Hurtigruta och de norske fjordarna. Var lite halvjobbigt att se bilder från det vackra Skandinavien och allt vad det innebär, men det löste sig snabbt för vi gjorde massa cookies som jag smaskade i mig. Innandess hade vi vart på en så kallad Loppis i Kickapoo High schools gympasal där det fanns en massa onödiga prylar att investera i. Nej men det var kul att se. På kvällen åt vi på en restaurang med Steve och det var supergott. Ber om ursäkt för att jag inte skriver så utfört men jag e fanimej trött asså.
I söndags  så bjöd Steve på frukost på Ziggy's. Så här såg min ut:




nej det bruna på pannkakorna är inte harpluttar det är choklaaad. MUMS.  Efter frukosten så åkte jag och Sarah förbi Bass pro, ni vet den här feta affären som har allt med jakt och fiske att göra. Affären är sjukt stor och tydligen känd över hela Usa. Julskyltningen började redan vid Halloween så alla sorters affärer är helt igång med Christmas songs, dekorationer och pynt.









Jag uppdaterar mer imorgon mina vänner!

Puss och Godnatt


4:e November

oj vilken dålig uppdatering från min sida. Men men det är bara låtsas som att det regnar och hopaps på det bästa. eller mjaa hehe.

Hela veckan har jag vart så jäkla busy med skola och läxor. Det har vart tufft och jag har inte sovit så mycket jag skulle behövt. Matteprov tisdag, fet inlämning och redovisning på engelskan och slutligen Biologiprov idag. Mjaa vet inte hur det gick med allt det där men det får jag se nästa vecka.

I måndags var det Halloween!! Hus överallt har vart dekorerade i veckor och det har vart så jäkla häftigt att se. Massa pumpor, spöken, spindelnät, lie-män och allt vad det heter. Americanos go crazy!! På kvällen fick jag och Sarah en massa trick or treat besökare, fy vad söta de var. Små prinsessor, smurfar, batman, prisoners hihi. I skolan var folk också utklädda så det var kul.

I tisdags fyllde Sarah år! 34 barre för att vara exakt. På morgonen gav jag henne bodybutter och bodyshimmer som jag köpt till henne dagen innan. Hon blev glad så det var skönt. På kvällen så åt vi sushi för att fira, med hennes två kompisar och alla gamlingar samt Steve. Det var supermysigt. 

Torsdag, fotbollträning inomhus, det börjar bli kallt nu. Men vädret varierar från svart till vitt på bara några timmar. Igår var det 8 grader, idag 15. Sjukt assow.

Idag efter skolan så åkte jag och Sarah till University plaza hotel, där Saga from Sweden, en utbytesstudent jag träffade i New York, där med sin skola för att delta i någon broadcast-tävling. Hon gör sitt utbytesår i Kansas city, som är typ 2,5 timme härifrån. Sjukt att träffa en svensk här i Springfield så det var kul!. Efteråt åkte jag och Sarah förbi Sonic där jag köpte en pumpkin-pie shake, de är bara förjäklagoda.

Idag har jag befunnit mig på Amerikansk mark i 3 månader exakt. Är det sjukt eller vad?

Puss och kram
-


RSS 2.0