30:e Oktober

I brist på inspiration eller ork så består mina rubriker numera av datumen jag gör inlägget på. Simpelt och smart.

jag tog en liten pluggpaus. Har matteprov på tisdag, fet inlämning av ett arbete på engelskan på onsdag och torsdag biologiprov. hur allt detta ska gå är jag inte speciellt excited över att få reda på. Igår kväll så kom Lane och hämtade mig med hennes kompisar Maddie och Lindy. Alla vi hade klätt ut oss till indianer kvällen till ära. Vi åkte hem till Lane en snabbis för att fixa ett headband till mig, träffa en till tjej, Amanda hette hon. Sen åkte vi hem till Amanda för hon ville fixa sig till en indian också. Lane's pojkvän Nolan och hans kompis kom också, de var utklädda till en pepparkaka och Tarzan haha. Har ingen bild dock..fasen. Sen åkte vi till Pricecutter-parkeringen, där människor från skolan var så vi hängde där praktiskt taget hela kvällen, förutom när vi åkte runt till olika hus. Jag sov över hos Lane och det var mysigt. Vi gjorde Mac & Cheese och åt chips med dipp.  Jag vill seriöst ha ett Amerikanskt hus. Dom e kjempe stora, lyxiga och najsiga. Alla har egna badrum i anslutning till sitt eget rum. Det ska jag skaffa när jag kommer hem. Och en big bed med mjuk madrass.

Imorse skjutsade Lane hem mig vid 10. När jag kom hem så dammsög jag vardagsrummet och mitt eget rum så då blev Sarah glad. Sen åt vi brunch med Steve vilket var trevligt. Sarah och jag storhandlade efter det så nu e kylen proppad. Skypade med mamma, hon och pappa hade vart på landet och höst-stängt men de var inte riktigt klara. Det slog mig nyss att jag vart här i tre månader snart. Om 7 månader kommer jag få se er alla igen. När jag tänker på det blir jag glad.


Lindy Lane och Maddie (vet inte om jag var en toppen indian med mitt blonda hår samt utan cool klänning men jag försökte!)



Spencer kissekatt jettegolliii



Lane! ( Iphones här är som våra Converse hemma i Svedala, alla har dem)


Ocharmig bild men vem bryr sig när jag är i SPRINGFIELD  och kollar på THE SIMPSONS!



Höstmys på Morningside

29:e Oktober

GO CARDINALS!!!

Ja alltså baseball laget som människor i hela Missouri heter St: Louis Cardinals. De är från St: Louis (uppenbarligen) och de här de senaste veckorna spelat sammanlagt 7 matcher mot ett lag från Texas. De var de sista två lagen i "World Series", typ Usa:s natianellla baseball liga. Typ som allsvenskan hemma i Svedala. det har vart sån jääääkla hype över de här matcherna de senaste veckorna. På radion har det spelats massa cardinals sånger, folk i skolan med cardinals t-shirtar och allt vad det heter.  Igår spelades sista matchen, och laget som vann den skulle vinna hela ligan. Och vilka vann inte om THE CARDINALS!!! Jag var med Kayna, Isabel, Jacob och massa andra hemma hos en tjej som heter Tia och kollade slutet på matchen. "Guys, right now, History is being made,this is a huuuge moment!" fick man höra hela tiden. Innan jag och Kayna kom dit så käkade vi middag på Cheddars, en toppen resataurang, och sen så kollade vi på hennes tvillingbrorsors fotbollsmatch. Det var kallt. det börjar bli kallt nu. På dagarna är det 15 grader och på kvällen typ 5. Men på måndag ska det bli 20 grader så det är konstigt. Missouri weather!

Idag så var vi på Missouri State's homecomingparade. Missouri state är ett av College:na här i Springfield. Det var fullt ös med banderoller, band, bilar och massa kul. Efter det så åkte jag Sarah och Steve till Academy sports och köpte en Cardinals tröja, en sport top och en ryggsäck till mig. Ja. Ni hörde rätt. En ryggsäck. Alla har ryggsäckar till skolan här. Men jag förstår dem, de måste gå runt med 20 kg böcker hela dagen, man hinner ju inte gå till skåpet och lämna dem. Suger. Men min rygga komemr vara snyggast av alla. En blå en. Steve betalade. Han är så sjukt givmild och snäll. Efter det åkte jag och Sarah till The Mall där jag köpte ett par örhängen och en stor svart halsduk. Pratade lite med Carro och Mamma över Viber. Sjukt bra app, jag uppmanar mina Iphone vänner att skaffa den så kan vi smsa gratis!! Massa männsikor tyckte min och Sarahs tröja var ascool och undrade var vi hade köpt dom haha.

Bilder från paraden!!














Titta vilken ful bild vi fick till






Cool höstdag med skönt väder

october 25th

I söndags hade jag fotbollsmatch, samling 8.15 på morgonen. Lagom skönt. Dessutom mötte vi ett lag som var rätt så mycket bättre än oss. Det bleven torsk med 8-0. HAHA men vafan. När jag kom hem så skypade jag med mamma och pappa, Carro, Andre en snabbis och Sanna. Det var skönt att höra från alla gullisar. På eftermiddagen så åkte vi och åt middag med hela familjen Sullins, eller njaa nästan. Det var Steve, hans föräldrar June and Bob, sarahs andra farmor Bonnie, Rebeckah och Jackson. Vi åt på en kinesisk restaurang och det var supermys. Jackson är hypad hela tiden och vill leka med mig all the time. Han e så söt.

Veckorna rullar på som vanligt här. Massa jobb med College Algebra så det är pissjobbigt. Jag och matteboken samarbetar inte riktigt om man säger så. I Contemporary Literature så läser vi böcker konstant, och min grupp lyckas alltid bli de som får de längsta böckerna så jag får läsa hela tiden. Men men det är bara bita i det sura äpplet.

Imorn är vi lediga från skolan så det ska bli jätteskönt. Skolåret är uppdelat i 4 "Quarters" och idag var slutet på the first Quarter. Så därför är vi lediga.

Här kommer lite mer bilder från Homecoming!











När jag tittar på de här bilderna blir jag så glad. Jag fick vara med om en äkta homecoming "fotografering", middag och dans. Det var så himla kul och ett minne för livet. Det ligger mig varmt om hjärtat.


Ååå olja

Hey alla mina babys!

Om jag skulle sammanfatta den här veckan med två ord skulle det vara  J Ä T T E  R O L I G!

Homecomingweek som jag berättade i mitt förra inlägg. I torsdags var det generation day som jag också berättade, det var superkul! jag hade inget att ta på mig så..tusan. Lärarna klädde ut sig som elever så det var speciellt att se.. Uggs, Volleyball-shorts och stora tjocktröjor tillsammans med hårband. Igår var det pyjama day och då bar praktiskt taget alla i hela skolan pyjamaser så det var mysstämning i hela skolan. Alla hade värsta slacker pyjamaserna när jag kom med min propra pyjamas. "Do people wear that in Sweden?" fick jag höra.

Och igår var det ju dags för football matchen och dansen. Hela dagen var det snack om hur allt skulle gå till, vad alla skulle ha på sig, när man skulle bli hämtad och allt sånt där. Efter skolan åkte jag och Sarah direkt hem och jag hoppade in i duschen. Stress stress stress med torka håret sminka sig och allt. Kl 5 så skulle jag vara på skolans footballfield för vi i kören skulle sjunga innan matchen startade. Efter vi sjungit skulle vi åka direkt hem till Hailey, en tjej som sitter vid mitt lunchbord. Där skulle vi ta en massa foton när alla var uppstylade och allt. De hade till och med hyrt in en fotograf! Huset var magnifikt, beverly hills villa. men det e standard här. jag klagar inte.  Caroline, som skjutsade mig dit, och jag hoppade in i huset och bytte om. Alla var redan där, vi var i en jättestor grupp. Det var en massa föräldrar där också som tog en massa foton så det var fullt ös. Collin gav mig ett armband med en blomma på, så gör killen tydligen. Efter typ en timme av fotografier och poser så drog vi iväg till The Tower club, stället där vi skulle äta. Det var tydligen en av de fancyigaste ställena här i Springfield så det var nice. Tre rätters, skön musik, top notch! Nej haha men det var fint. Sen drog vi iväg till skolan där dansen var och det var jättekuuul! Sarah satt vid entren och tog biljetter haha. Hela dagen och dansen var jättelyckad så jag e jätteglad :)

Här kommer bilder från veckan som gått!!!!

Ugly sweater day

Jag och Sarah

Jag och Ashley


Collin jag Katie och Hailey


Back to the 90s day

Katie och Lane


Generation day

Carly som en surtant

Pyjama day

Jag Collin och Sprouse




Cheerleadertjejorna!

Homecoming Assembly!



The Crimson girls, dans tjejor



Cheerleaderna




Spencer, Elise och Emily

PARTYYYY!!!




Me and Isabel mm me gusta


Hailey, vars hus vi fotades vid, och hennes dejt Mitchell










Förmodligen kommer det läggas upp mer bilder från kvällen på facebook, då kan jag lägga upp dem här också hihi.

klart slut varulvstjut

Homecomingweek! Shit vad roligt!

I söndags så hittade jag faktiskt en klänning med Kayna så det var jätteskönt att få det avklarat, och dessutom var jag nöjd med den, toppen! Ni får se den snart, men jag kan avslöja att den är blå.

Homecomingweek är en vecka då man firar att skolan startat och att allt är igång igen. Det inkluderar Spirit-days, big footballgame och slutligen dansen! Varje dag den här veckan har ett tema. I måndags var det "ugly sweater day", så alla hade på sig hiskeligt fula tjocktröjor. På min sista lektion så var jag den enda som var utklädd. Fick några väldigt fina komplimanger för min tröja med en katt på. I Tisdags var temat "Tacky patriotic-day", vilket innebär att man ska vara en patriotisk Amerikanare. På tidagen var det också en essembley för 8:e klassarna som fortfarande går i grundskolan men ska börja High school nästa år. De visade upp alla olika sporter och "Clubs" man kan joina när de börjar här, Cheerleaderna cheerade och the Crimson girls dansade. Och självklart sjöng kören the national anthem och Glendale's egna sång "Alma mater". Kan inte de där sångerna utantill men det funkade utmärkt att mima. På kören var det pizza-party för att vi sålt så många Cooki dough's. På sista lektionen, Biologin, så upptäckte Mrs. Lines när jag smsade! Hahaha hon sa : Louise no matter how sweet you are I'm gonna have to write you up for that! Det innebär att en lapp skickas till the main office, också kommer någon av dem ringa hem hit och säga det till Sarah. haha busigt. På kvällen var det fotbollsträning. Trivs väldigt bra i laget även om de inte är de bästa. Men det viktigaste är ju faktiskt att ha kul, och det har jag.
Idag, Onsdag, så var temat "Back to the 90's". Vissa folk übersatsar och vissa vet inte ens om att det är olika teman varje dag. Imorn är det "generation day" där Freshmens klär sig som bebisar, Sophomores som kids, Juniors som Vuxna och Seniors som pensionärer.

På fredag är dansen! Alla taggar som tusan och det är snack om det överallt vart man än går. Oj juste idag hade jag ett matteprov, vi får se hur det går. Efter skolan så skjutsade Sarah mig till the Mall där jag träffade Sprouse och Collin. Jag köpte ögonskugga, eyeliner och lösögonfransar till homecoming. Hur det lyckades bli 40 dollar förstår jag icke. Har Dollarn gått upp förresten? Förr var den 6 kronor, är den 7 nu? Satan isåfall.

Här kommer lite bilder från Matchen i fredags och veckan som gått!


















Bilder från Homecoming veckan lägger jag upp snart!



Lördag

Hej och hallå HEEEEJ

Nejmen ärligt hej på er. Färska rapporter från Sverige avslöjar att våra svenska herrar spöade Holland häromdagen? Är det sant? Är det möjligt? Hur gick det till? Coolt var det i alla fall. Jag berättade det för Sarah och Steve, och att det var värsta grejen. De frågade vilken sport det handlade om. Då gav jag upp.

Den här veckan har varit som vanligt. Matte, Engelska, Kör och Biologi. Den här veckan har det vart full igång med omröstning om vem av tjejerna i varje årskurs som ska bli "Homecoming court", det är som att bli en "Homecoming queen". Det är Fyre feta listor i matsalen där de nominerade är. Elever har till och med t-shirtar på sig med tjejens de vill ska vinna namn på ryggen haha. Full rulle. I onsdags hängde Isabel med mig hem efter skolan, vi åt kakor och snacka n massa om skolan och Amerikanare som förra onsdagen. Det som är roligt här på High School är att så fort man pratar med en kille tror alla att han gillar mig eller jag gillar honom. Kulturchock var det här.  Onsdag kväll tog jag och Sarah en sväng förbi The Mall där jag investerade i ett par jeans från Forever 21. Nya Ffavvo-affären. I torsdags hade vi våran första Körkonsert, det var sjukt kul. Börjar komma in mer och mer i körgruppen, man vågar liksom släppa på sig lite mer vilket känns jätteskönt.

Igår (fredag) bar det av till St:Louis. St:Louis är den största staden i Missouri. Dit skulle vi åka för att se en playoff match i Worldseries i baseball! Har ingen aning om vad det innebär, men antar att det är en big deal. Det är bara topplagen kvar i slutspelet så man fattar ju att det är stort. Alla var jätteavundsjuka på mig som skulle få se matchen. You lucky bastard sa dom. På väg till St:Louis så pratade jag med Sanna så det var askul. När vi väl var framme så strosade vi omkring Baseball arenan, det är massa grejer utanför som händer precis som på våra svenska stora fotbollsmatcher. Musik, party och annat kuligt. St: Louis cardinals mot Milwuakee nånting ( tror bestämt att jag inte stavade rätt där). Matchen var kul. Jag fattade inte så mycket men det var kul ändå. Matcherna är tre timmar(!) långa. Vet inte om jag tycker baseboll är en sport, påminner för mycket om brännboll, som vi svenskar leker på gympan liksom. Haha nej men. Vi kom hem vid 2 på natten. Fest.

Imorse så gick vi upp vid åtta för att gå ett ”Strides against breastcancer"-walk. Det kändes bra att göra det för att samla in pengar till Bröstcancer fonden. Efter det åkte jag och Sarah förbi starbucks och tog en chai. Sen så åkte jag iväg för att se mitt fotbollslag spela match i en turnering de spelar. Vädret var så sjukt najs idag, typ 23 grader. Jag skypade med mamma pappa och Fredrik och det var jättekul att höra från dem. Efteråt åkte jag hem och chillade, gjorde lite engelska men det slutade med att chatta med folk på fb haha. Disciplin var det här. vid halv sju tiden kom Kayna och hennes mamma och hämtade mig. I bilen var hennes två tvillingbrorsor och deras 3 andra kompisar haha. haha det var så kul, de frågade mig en massa och tyckte jag var fin i håret. Fick se Kaynas hus, asfett som alla andras. Kayna och jag åt middag på en bar/restaurang. en av hennes kompisar jobbar där så det blev kompispris. Efter det så träffade jag Lane och hennes kompis Madison. Lane och jag har matte tillsammans, hon e en skön jättesöt tjej. Hon e typ 1.40 lång så hon e jättegollii. Vi drog till Pricecutter där vi träffade en massa andra folk från skolan, så vi stod och snackade och hängde runt. Får massa frågor om Sverige och de vill höra mig prata svenska haha det är så kul. 

Nu e jag hemma och imorrn är det ångest dag för jag har så sjukt mycket läxor att göra.. Kul. Men jag och Kayna ska försöka hitta en homecomingdress, jag har ju inte hittat en GAAARGH HJÄLP. nej men det löser sig förhoppningsvis. Nu ska jag gå till sängs hörni.


Jag i Choir-outfit, Emily och Elise

jag uppdaterar mer bilder imorn för det går så jeeeevla segt


hehehelge

Känner mig mer och mer som en amerikanare för var dag som går här. Har befunnit mig i Springfield i 2 månader och en vecka. Har börjat fatta tycker för Amerikansk tung Hip Hop ( visst är jag cool) vilket jag inte gjorde alls förut. Jag tar hellre bilen än går någonstans. En Dr Pepper om dagen. Ja ni hör ju att det går utför. Jag säger oh my god och like i var och varannan mening.

I fredags kväll hängde jag med Kayna och JaneAnne på Artwalk downtown. Det var alltså en massa konstutställningar och annat krimskrams. Vi åt middag på Nonnas, en italiensk restaurang. Belissima. Kayna och JaneAnne var helt hypade över att det finns en kung, drottning och prinsar och prinsessor i Sverige. Jag sa att min käre broder har stått vaktpost utanför slottet när han gjorde lumpen och att han givit en blombukett på Victorias namnsdag. Jag tror det fattade det som att Fredrik kände kungafamiljen. Jag valde att prata om något annat för att inte förvirra dem ännu mer.

På lördagen hade jag min första fotbollsmatch med SSC- Springfield soccer club! Coolt att äntligen få spela. Jag fixa straff och satte den, VIKTIGT!! Efter matchen så åkte jag och Sarah och luncha med hennes pappa. Under dagen så pratade jag ett långt samtal med min käre vän och kollega Pentonen. Saknar henne lite kan man ju säga. På kvällen hängde jag med Collin och Kayna, vi åkte och köpte glass på Andy's och sen vidare hem till Collin.

På söndagen så skypade jag med Rååbert. jettegollii. Jag dress-shoppade med Sprouse också, måste ju hitta en klänning till Homecoming! Gjorde tyvärr inte det men det blev tre par örhängen och ett nagellack istället. På kvällen pluggade jag lite inför måndagens biologitest. Resultatet blev 20/35. HAHAHA. Kunde ha pluggat liiite mer. Men vafan, det går ingen nöd på mina betyg. Eller rättare sagt, whatever. Fick tllbaka ett matteprov där jag fick 21/25. Det tycker jag var bra gjort faktiskt.

I söndags hade ja ett litet längta-hem utbrott. Läste på min fina Sverigeflagga och de fina sakerna som mina vänner gav mig innan jag åkte till Springfield. Det blev en liten tår här och var. Skypade med Sanna en längre tid imåndags. Det känns skönt att utbyta några visa ord med henne. Vi sitter ju trots allt i samma båt.

Men alltså hörni tro inte att jag inte har det bra på något sätt, för det har jagx1000. Men det är okej att känna som man känner, som en vis tjej skrev på min Sverigeflagga.


JaneAnnes hus. Helt ok ( Alla människor jag träffat är rika)



Kayna och jag






Jag och JaneAnne



Första matchen!! Ashton till vänster


Aliiii, brunkar-brud!!



Helt random slänger jag in en bild på en amerikansk skolbuss.

Passsar på att hälsa till halva Familjen Persson som just nu befinner sig på Madeira. ( Ja, halva, varken Pussel, Pelle eller jag är ju där)

Kramiz och godnatt


wazzup

Hej bloggen.

jag kom nyss hem från en cookie dough leverans med Courtney, ni vet, vi sålde kakor för att samla ihop pengar till kören. Efter att vi leverat kakorna så bjöd jag jag och hennes lillebror på en pumpkin pie shake från Sonic, vilket har gått och blitt mitt nya stammis ställe, gillar det starkt. Veckan har varit bra med läxor och ett matteprov. Träffar mer och mer folk så trivs bättre och bättre här. Att gå upp kvart över sex varje morgon är ingen höjdare men vafan.

Igår och i tisdags var det fotbollsträning. Eftersom att vår coach är borta på smekmånad för hans giftermål i lördags (grattis) så hade vi en anna tränare. En sköning som har spelat fotboll i Sverige och gått på nåt universitet i Umeå. Han visste massa svenska svordomar så när han sa de skrattade jag. hihi.

I onsdags så blev jag frågad till Homecoming av Collin! Det var så gulligt gjort, jag var inne på en lektion, när en kompis till honom, Madison knackade på klassrummet och bad mig att komma ut. Och där stod Collin och flinade med en skylt på väggen där det stod "Louise, Hemkost? Collin. Hahahah så sött. Skylten satt uppe hela onsdagen och torsdagen, så praktiskt taget alla såg den. hihi. Alla har värsta homecoming hypen på skolan, alla vet tydligen vem som ska gå med vem och vilka grupper alla ska gå i. Det är skvaller överallt haha.

Efter skolan i onsdags så  åkte jag hem till Isabel, den spanska utbytesstudenten. Hon e en sköning. Engelskan är inte på topp men vi förstår varandra. Hennes familj var jättetrevlig. Jag och Isabel hängde på hennes rum och pratade om hur annorlunda allt är för oss och hur knasiga amerikanare är. Hon visade mig en massa bilder från espana. Känns skönt att ha någon annan som är i samma situation som mig liksom, vi har mycket gemensamt.

I både måndags och onsdags så hängde jag med Sarah till gymmet och workoutade som en tok. Jag har inget gymkort men jag smyger in bredvid Sarah och låtsas som att det regnar. Det var dagems rapport. Och förresten är vädret ganska så supernice, ca 26 grader.


Hej

October third, 80 F, vilket innebär 25 plus grader. Det är inget jag direkt klagar över.
De senaste dagarna har inte varit något utöver det vanliga. I fredags var det footballgame, det är en vana nu. Jag kan ju faktiskt ta att rapportera att min skola, Glendale, har vunnit 4 utav 5 matcher. Bra jobbat grabbs! På läktarn är det alltid full fart med grabbar målade på överkroppen och i ansiktet, Cheerleaderna hejar nedanför och tjejorna skriker OH MY GOOD HELLOOOO till alla sina bästisar. För mig blev det mycket mingel vilket var roligt, ser nya ansikten hela tiden känns det som. Jag får mycket komplimanger för mitt blonda hår, även min klädstil vilket jag blir kjempeglad över att höra. Efter matchen så åkte jag, Kayna, Collin och den andra utbytesstudenten Isabel från espana till Starbucks och chillade. Vi snackade en massa om Homecoming för den äger rum om 2 ½ veckor. Homecoming är en dans som äger rum för att "fira" att skolan har kommit igång och att allt startat igen efter sommaren. En stor football match är samma dag.

På lördagen var jag med alla andra utbytesstudenterna i south-western Missouri och gick ett diabetes-walk! Det var för att samla in pengar, värsta charity-eventet. Det var kul att träffa lite nya människor, Pratade väldigt mycket med en tjej från Kina och vi bestämde att vi skulle spela badminton någon gång i framtiden. Kul!
Senare på eftermiddagen fick jag lite skolarbete gjort, och på kvällen så hämtade Collin och Sprouse mig, sen så hämtade vi Isabel. Vi skulle åka iväg till en av deras kompisar som hade värsta mysbrasan i hennes trädgård, men vi kom typ aldrig iväg för det skulle tankas och hämtas tröjorför det var lite kyligt, men det var väldigt kul i alla fall. Isabels engelska är inte mycket att skryta med, men hon e skön. Alla försöker prata espanol med henne och då säger hon att ni Amerikanare lär er mexican spanish, not REAL spanish. hehe. Vid mysbrasan träffa jag massa människor jag har classes med så det var superkul.

På söndagen såg jag till att få lite skolarbete gjort. Sarah och jag åt lunch på Schlotzky's, en smörgås restaurang och sen åkte vi downtown ( typ where the action is) och kollade i lite affärer där jag hittade en skjorta och ett par jeans.

Det var helgen min allihopa, nu ska jag käka en brownie som jag och Sarah har bakat.

Kramizz




Jag Collin och en skön tjej jag träffa för första gången :)



Kayna jag Collin och Isabel på footballgame :)


RSS 2.0